Campania de „Bugetare Participativă” din Sectorul 6 a ajuns la final. Un total de 12 proiecte au fost înscrise, iar 8 dintre acestea au fost desemnate câștigătoare, urmând să fie implementate de către Primăria Sectorului 6. Pe durata unei luni, locuitorii din Sectorul 6 au avut ocazia să voteze proiectele preferate. Proiectul cu cel mai mare număr de voturi a fost cel referitor la amenajarea peisagistică pe Aleea Sădulești. Pe locul al doilea în topul voturilor s-au situat căsuțele destinate hrănirii și îngrijirii pisicilor.
„Bugetare participativă – stop VOT! Iată câștigătorii!
Campania prin care cetățenii vin cu idei de proiecte pentru Sectorul 6 a ajuns la final. Au fost înscrise 12 proiecte, împărțite pe 6 categorii. Timp de o lună, locuitorii Sectorului 6 au avut ocazia să-și voteze favoritele”, transmite PS6 într-o postare pe Facebook.
Conform regulamentului, primăria este obligată să finanțeze 6 proiecte, fiecare cu suma de 200.000 de lei, și să le pună în aplicare. Cu toate acestea, în acest an există o excepție. Primăria Sectorului 6 va finanța nu 6, ci 8 idei excelente propuse de către locuitorii Bucureștiului.
„Asta deoarece, de la începutul votării, 4 proiecte au fost comasate în 2 categorii, iar voturile obținute s-au cumulat”, precizează PS6.
Clasamentul Voturilor Primăria Sectorului 6 a comunicat lista celor 8 proiecte câștigătoare:
- Amenajare peisagistică pe Aleea Sădulești (categoria Spații verzi) – 875 de voturi;
- Căsuțe pentru hrănirea și îngrijirea corespunzătoare a pisicilor – 691 de voturi; 3 și 4. Replantare de arbori în alveole și grădini, comasat cu Rădăcini urbane (la categoria Protecția mediului) – 117 voturi; 5 și 6. Cursuri de prim ajutor și resuscitare în școlile și liceele din Sectorul 6, cumulat cu Educație seismică (la categoria Educațional, cultură, sportiv) – 116 voturi;
- Îmbunătățirea educației în grădinițe, prin montarea camerelor de filmat (categoria Digitalizare) – 38 de voturi;
- Spații de joacă accesibile tuturor (categoria Social) – 60 de voturi.
Campania de „Bugetare Participativă” s-a încheiat, iar Primăria Sectorului 6 este acum responsabilă de implementarea celor 8 proiecte câștigătoare, cu termen de finalizare în noiembrie 2025.
„Vă mulțumim pentru ideile frumoase, pentru interes și implicare!”, a concluzionat Primăria Sectorului 6.