Primăria Sectorului 2 a amplasat 20 de dulapuri individuale securizate de tip locker pe spațiul public, în cadrul proiectului „Perimetru de Solidaritate”. Această inițiativă, prima de acest fel în țară, este un parteneriat instituțional între Primăria Sectorului 2 și DGASPC Sector 2, facilitând persoanelor fără adăpost posibilitatea de a-și depozita bunurile și a-și încărca telefoanele în dulapuri securizate, tip locker, plasate în spațiul public al Sectorului 2. Spațiul a fost pus la dispoziție de ADP Sector 2, cu implicarea inițiatorului și a unor ONG-uri.
Primarul Radu Mihaiu a făcut următoarele declarații:
„Este un proiect pentru persoanele fără adăpost. Mulți, prea mulți, îi numesc homleși sau boschetari și preferă să-i ignore sau să-i alunge. Și puțini înțeleg ce se întâmplă când oamenii își pierd casa.
Odată ce nu mai ai casă, dormi pe unde poți, nu mai ai unde să faci duș, nu mai ai unde să-ți ții hainele uscate, nu mai ai unde să îți încarci telefonul.
Asta înseamnă că nici nu te mai poți angaja, așa încât să-ți permiți să plătești o chirie, cu atât mai puțin să-ți cumperi o casă. Și așa se intră într-o spirală care se agravează cu fiecare zi care trece”.
Dulapurile sunt situate în zona Armenească, la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada Paleologu, ocupând un spațiu public care anterior fusese abandonat. Cele 20 de spații pentru depozitare au fost puse la dispoziția persoanelor fără adăpost încă din primăvara acestui an.
Pe lângă dulapuri, beneficiarii beneficiază și de mobilier urban, inclusiv bănci și mese, un vestiar, un avizier și o zonă destinată activităților sportive, care simultan funcționează și ca rastel pentru biciclete. Realizat printr-un parteneriat public-privat, proiectul a implicat mai multe instituții publice, printre care Primăria Sectorului 2, DGASPC Sector 2 și ADP Sector 2. Inițiatorul proiectului este Atelier Ad Hoc Comunitate, iar alți patru ONG-uri, respectiv Asociația Carusel, Fundația Parada, Armata Salvării și Samusocial, au fost implicate în implementare.
Aceste organizații non-profit administrează acum dulapurile, selectând persoanele care au acces la ele. În schimbul acestui serviciu, beneficiarii trebuie să se angajeze să mențină curățenia în spațiul respectiv.