Țânțarii purtători ai virusul West Nile au fost depistați în 4 sectoare din Capitală. Medicii ne avertizează să fim atenţi la simptomele apărute după înţepăturile insectelor.
Ceea ce ar trebui să știm despre infecția cu virusul West Nile de la Țânțarii este că de cele mai multe ori, formele sunt ușoare, semănă foarte bine cu o răceală.
Sunt și persoane asimptomatice. Practic doar 1% dintre cei care sunt infectați ajung la complicații importante.
„Nu există un vaccin care să prevină, iar modalitatea de transmitere este prin intermediul înțepăturii de țânțar și, mai ales, a unor musculițe.
Țânțarii cu virusul West Nile au fost depistați în capitală. Ce trebuie să facă persoanele înțepate
Foarte important, de asemenea, e că nu se transmite de la om la om, în așa fel încât riscul de a avea o transmitere importantă și a discuta de pandemii sau epidemie este categoric mic. Dar trebuie să fim prudenți, pentru că e greu de prevenit.”, a explicat, la Antena 3 CNN, medicul Adrian Marinescu.
Medicii trag un semnal de alarmă.
„Ceea ce trebuie spus este că tratamentul nu e specific antiviral. Până la urmă, prevenția este cea mai importantă, că nu există un vaccin care să prevină.”, a mai precizat medicul de la Institutul Matei Balș din Capitală.